"Ақмола облысы білім басқармасының Зеренді ауданы бойынша білім бөлімі  Сейфуллин ауылының жалпы орта білім беретін мектебі" коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Коммунальное государственное учреждение  "Общеобразовательная школа села Сейфуллино отдела образования по Зерендинскому району управления образования Акмолинской области"

https://www.instagram.com/seifullinortamektebi/

Ұйымдар тізімі

Галерея

Смотреть все>>>

тамақтану қорытындысы туралы анықтама

2022-2023 оқу жылындағы Сейфуллин ауылының

жалпы орта білім беретін мектебінің

тамақтану қорытындысы туралы анықтама (қыркүйек)

Қыркүйек айына тағам сапасының мониторингі комиссиясының жұмыс жоспарына сәйкес тағамның табиғи нормаларын анықтайтын тексеру жүзеге асырылды. Тексеру кезінде байқағаны:

  1. Тамақтанудың рационы алдын-ала бекітілген ас мәзіріне сәйкес келеді. Тағамды дайындау тағамның технологиялық картасына сай сәйкес пайдаланылады, онда тағамның құрамына кіретін есебі, массасы мен граммы, химиялық құрамы, тағамның дайындалу технологиясы туралы мәлімет бар.
  2. Тағамның бір оқушыға арналған массасы ерекшеліктеріне сәйкес. Тексеру кезінде оқушылардың ас мәзірінен комиссиялық құрамынан 5 мөлшер тағам алынып тексеру жүргізілді. Тексеру барысында дайындалған ас мәзірінің барлық бөлігіне сәйкес келеді.
  3. Тағам дайындау үшін бөлінетін (май, ет, балық және т.б.) негізгі тағам бөліктерімен дұрыс жүзеге асырылды.
  4. Дайын тағамдар медбике дәмін көргеннен кейін тағамның сапасын тексеру журналына жазылғаннан соң балаларға ұсынылады.
  5. Күнделікті ас мәзірінде  көрсетілген тағамдардан құралады. Әр тағамның массасы мен шығыны әр тағам бойынша шығарылады. Ас мәзірінде көрсетілгендей тағамның құндылығы, дайындайтын технологиясы ережеге сай әзірлеген.
  6. Бір  оқушының 1 күндік тағамының құны 708 тг құрайды.

 

Шешім: тағамның табиғи нормалары санитарлық талаптар ережесіне сай.

 

        Анықтама жазған:                                Нубаева Д. Е.

 

 

 

 

 

 

 

2022-2023 оқу жылындағы Сейфуллин ауылының

жалпы орта білім беретін мектебінің

тамақтану қорытындысы туралы анықтама (қазан)

Қазан айына тағам сапасының мониторингі комиссиясының жұмыс жоспарына сәйкес тағамның табиғи нормаларын анықтайтын тексеру жүзеге асырылды.

Мектеп асханасы мен ас блогына күнделікті ас мәзірі бойынша дайындалған тағамдар мен ұсынылатын өнімдер сертификаттарының сәйкестігіне тексеру жүргізілді. Сақтау шарттары мен мерзімдері және жеке гигиенаны бақылау және қажетті тексерулерден уақытлы өту;

Білім алушылардың тамақтарын пісіру, буға пісіру сияқты тағамдарды дайындаудың белгілі бір тәсілдерін пайдалануды көздейтін жұмсақ тамақтану қағидаттарына сәйкес келеді және тітіркендіргіш қасиеттері бар өнімдерді алып тастайды. Күн сайынтамақтану залында ас мәзірі ілінеді, онда тағамдардың көлемі мен аспаздық өнімдердің атаулары туралы мәліметтер көрсетіледі. Дайын өнімнің сапасына және тамақтандыруды ұйымдастыруға бақылау жүйелі түрде жүргізіледі.

Қызметкерлер арнайы санитарлық киіммен ( халат, бас киім, белдемше) қамтамасыз етілген. Жұмысқа тиісті кәсіби біліктілігі бар адамдар және белгіленген тәртіппен мерзімді медициналық тексерулер, кәсіби гигиеналық дайындықтар және аттестациядан өткен адамдар жіберіледі. Балалардың тамақтануында тыйым салынған тағамдар тұтынылмайды.

Мектеп асханасына ьару оқушылардың тамақтануы кезіедн өткізілді және аспазшылармен әңгіме өткізілді.

Шешім:  Асхана мәзірінде қолданылатын азық-түліктің барлығы Қазақстандық өнімдер.

 

 

        Анықтама жазған:                                Нубаева Д. Е.

 

 

 

 

 

2022-2023 оқу жылындағы Сейфуллин ауылының

жалпы орта білім беретін мектебінің

тамақтану қорытындысы туралы анықтама (қараша)

Қараша айына тағам сапасының мониторингі комиссиясының жұмыс жоспарына сәйкес тағамның табиғи нормаларын анықтайтын тексеру жүзеге асырылды.

     Асханаға жеткізілетін тамақ өнімдерінің мерзімдері жарамды, тамақ өнімдері түрлерінің сапалық жағдайы, қоймадағы сақтаулы тамақ өнімдерінің жағдайлары жақсы. Қойма іші таза, артық зат жоқ, тамақ өнімдері ретімен сөрелерге қойылған, жерге қойылған тамақ өнімдері жоқ. Тамақ өнімдерін сақтайтын 2 тоңазытқыш істеп тұр. Тоңазытқышта тұрып қалған тамақ жоқ, тәуліктік сынама алынып, тоңазытқышқа салынған. Ыдысты жуу, кептіру ережеге сай. Жабдықтары бар. Ыдыс-аяқтар жаңартылған, таза.

     Ас мәзіріне сай құрамына керекті қоспалармен тағамдарды дайындау сапасы технологиялық картамен жасалған. Тексерген сәтте ас мәзірі бойынша дайындалған тағамдарды балалардың тауысып ішкенін көрдік, қалдық аз. Дайын тағамдардың дәмі жақсы, тағамдар ас мәзіріне сай салынған.

     Асханадағы қызметкерлер медициналық бақылаудан өткен. Асхананың санитарлық жағдайы, аспаздардың сыртқы киім үлгісі, барлық санитарлық талапқа сай. Мектеп медбикесі аспазшылардың жұмысын күнделікті қадағалап отырады.

 

Шешім: Мектеп асханасы талапқа сай жұмыс жасауда. Тамақ өнімдерінің сапасы, дайындалу технологиясы, асхана тазалығы талапқа сай. Тамақ бекітілген ас мәзіріне сәйкес беріледі, дайын ас көлемінің шығымы өз деңгейінде болады.

 

        Анықтама жазған:                                Нубаева Д. Е.

 

 

 

 

 

2022-2023 оқу жылындағы Сейфуллин ауылының

жалпы орта білім беретін мектебінің

тамақтану қорытындысы туралы анықтама (желтоқсан)

Желтоқсан  айына тағам сапасының мониторингі комиссиясының жұмыс жоспарына сәйкес тағамның табиғи нормаларын анықтайтын тексеру жүзеге асырылды.

    Мектеп асханасы мен ас блогына күнделікті ас мәзірі бойынша дайындалған тағамдар мен ұсынылатын өнімдер сертификаттарының сәйкестігіне тексеру жүргізілді. Сақтау шарттары мен мерзімдері және жеке гигиенаны бақылау және қажетті тексерулерден уақтылы өту;

Оқушыларды тамақтандыру  белгіленген кестеге сәйкес жүргізіледі. Бастауыш сынып оқушыларын сынып жетекшілері асханаға алып барады және кезекші мұғалімдер тамақтану кезіндегі оқушылардың тәртібін қадағалайды.

   Тамақтану блогының санитарлық-техникалық жағдайы санитарлық талаптарды қанағаттандырады. Күн сайын ғимарат жиналып, сенбі күндері санитарлық күн болады. Тағамдарды сақтау да санитарлық нормаларға сәйкес жүзеге асырылады. Қауіпсіздік техникасы ережелері сақталады, жұмыскерлермен тұрақты түрде ҚТ бойынша нұсқамалар жүргізіледі. Дайындалған тағамдардың сыртқы түріне баса назар аударылады, сол себепті біздің аспаздар оған аса мән береді. Асханада үй жағдайындай жайлылық пен жылу сезінуге болады. Осылардың барлығы тамақтануға қосымша қолайлы жағдай жасайды.

 

Шешім: тағамның табиғи нормалары санитарлық талаптар ережесіне сай.

 

        Анықтама жазған:                                Нубаева Д. Е.

 

 

 

 

 

 

 

2022-2023 оқу жылындағы Сейфуллин ауылының

жалпы орта білім беретін мектебінің

тамақтану қорытындысы туралы анықтама (қаңтар)

2023 жылдың қаңтар айына тағам сапасының мониторингі комиссиясының жұмыс жоспарына сәйкес тағамның табиғи нормаларын анықтайтын тексеру жүзеге асырылды.                                                                    Қыс-көктем ас мәзірі жасалып бекітілді. Мектеп асханасы мен ас блогына күнделікті ас мәзірі бойынша дайындалған тағамдар мен ұсынылатын өнімдер сертификаттарының сәйкестігіне тексеру жүргізілді. Сақтау шарттары мен мерзімдері және жеке гигиенаны бақылау және қажетті тексерулерден уақытлы өту;

Білім алушылардың тамақтарын пісіру, буға пісіру сияқты тағамдарды дайындаудың белгілі бір тәсілдерін пайдалануды көздейтін жұмсақ тамақтану қағидаттарына сәйкес келеді және тітіркендіргіш қасиеттері бар өнімдерді алып тастайды. Күн сайынтамақтану залында ас мәзірі ілінеді, онда тағамдардың көлемі мен аспаздық өнімдердің атаулары туралы мәліметтер көрсетіледі. Дайын өнімнің сапасына және тамақтандыруды ұйымдастыруға бақылау жүйелі түрде жүргізіледі.

Қызметкерлер арнайы санитарлық киіммен ( халат, бас киім, белдемше) қамтамасыз етілген. Жұмысқа тиісті кәсіби біліктілігі бар адамдар және белгіленген тәртіппен мерзімді медициналық тексерулер, кәсіби гигиеналық дайындықтар және аттестациядан өткен адамдар жіберіледі. Балалардың тамақтануында тыйым салынған тағамдар тұтынылмайды.

Мектеп асханасына ьару оқушылардың тамақтануы кезіедн өткізілді және аспазшылармен әңгіме өткізілді.

Шешім:  Мектеп асханасы талапқа сай жұмыс жасауда. Тамақ өнімдерінің сапасы, дайындалу технологиясы, асхана тазалығы талапқа сай. Асхана мәзірінде қолданылатын азық-түліктің барлығы Қазақстандық өнімдер.

 

 

        Анықтама жазған:                                Нубаева Д. Е.

 

Жаңартылған күні: 10.02.2023 15:14
Құрылған күні: 10.02.2023 15:14

Текст