2022-2023 оқу жылының қыркүйек айына
тамақтану сапасы жөніндегі бракеражды
комиссия жұмысының мониторингі
Тамақтану сапасын бақылау мақсатында 2022 жылғы қыркүйекте комиссия мүшелері тамақтану сапасына мониторинг жүргізді. Сейфуллин ауылының жалпы орта білім беретін мектебінің асханасында жұмыс жағдайында қуыру пеші, электр плитасы 2, жинақтаушы пышақтар, мұздатқыш камера, 2 тоңазытқыш, ыдыс жуатын раковина, аристон, шкаф 2 бар екені анықталды. Ыдыс – аяқ жеткілікті мөлшерде (тарелкалар – 100 дана, стақандар – 100 дана, қасықтар – 100 дана, бөлшектеу тақтайлары – 5 дана, тазалар – 20 дана, пышақтар – 12 дана)
Комиссия тексерді:
- азық-түлікті сақтау ережелерін;
- өнімдерді өткізу мерзімдерін (сертификаттардың болуы);
- бақылау порциясының болуын;
- температуралық режимді.
Комиссия жұмысы барысында порцияларды бақылап өлшеу жүргізілді. Барлық бөліктер стандарттарға сәйкес келеді.
Қорытындылар:
1. Асхананың жұмысы Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2020 жылғы 21 желтоқсандағы № ҚР ДСМ-302/2020 бұйрығына сәйкес ұйымдастырылды. "Денсаулық сақтау және білім беру ұйымдарындағы тамақтану стандарттарын, "Білім беру объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар" санитарлық қағидаларын бекіту туралы", ҚР ДСМ 2021 жылғы 5 тамыздағы № ҚР ДСМ-76 бұйрығымен бекітілген (Әділет министрлігінде 06.08.2021 ж. №23890 тіркелді).
2. Тексерілген тағамдардың дәмдік қасиеттері талаптарға сәйкес келеді;
3. Тексеру кезінде бұзушылықтар анықталған жоқ.
2022-2023 оқу жылының қазан айына
тамақтану сапасы жөніндегі бракеражды
комиссия жұмысының мониторингі
2022 жылдың қазан айында комиссия мүшелері келіп түскен тамақ өнімдерінің сапасына мониторинг жүргізді.Тамақ дайындау технологиясы, тоңазытқыш жабдығыныңжарамдылығы, мектеп асханасында азық-түлік пен дайын тағамдарды сақтау мерзімдері мен шарттары сақталған стандартқа сай. Асханаға әкелінген өнімдердің сапасы мен қауіпсіздігі туралы сертификаттар бар.Тексеру кезінде тоңазытқыш жабдықтары жұмыс жасап тұр. Мерзімі өткен өнімдер анықталған жоқ. Жұмыс барысында Комиссия мүшелері бөліктерді(порция) бақылап өлшеуін жүргізді. Барлық бөліктер нормаларға сәйкес келеді.
Комиссия тексерді:
-азық-түлікті сақтау ережелерін;
- өнімдерді өткізу мерзімдерін (сертификаттардыңболуы);
- бақылау порциясының болуын;
- тағамның дәмін;
Қорытындылар:
1. Асхананың жұмысы Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2020 жылғы 21 желтоқсандағы № ҚР ДСМ-302/2020 бұйрығына сәйкес ұйымдастырылды. "Денсаулық сақтау және білім беру ұйымдарындағы тамақтану стандарттарын, "Білім беру объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар" санитарлық қағидаларын бекіту туралы", ҚР ДСМ 2021 жылғы 5 тамыздағы № ҚР ДСМ-76 бұйрығымен бекітілген (Әділет министрлігінде 06.08.2021 ж. №23890 тіркелді).
2. Мерзімі өткен өнімдер анықталған жоқ.
3. Бөліктер (порция)нормаларға сәйкес келеді.
2022-2023 оқу жылының қараша айына
тамақтану сапасы жөніндегі бракеражды
комиссия жұмысының мониторингі
2022 жылдың қараша айында комиссия мүшелері келіп түскен тамақ өнімдерінің сапасына мониторинг жүргізді.Тамақ дайындау технологиясы, тоңазытқыш жабдығының жарамдылығы, мектеп асханасында азық-түлік пен дайын тағамдарды сақтау мерзімдері мен шарттары сақталған стандартқа сай. Асханаға әкелінген өнімдердің сапасы мен қауіпсіздігі туралы сертификаттар бар. Тексеру кезінде тоңазытқыш жабдықтары жұмыс жасап тұр. Мерзімі өткен өнімдер анықталған жоқ. Жұмыс барысында Комиссия мүшелері бөліктерді бақылап өлшеу жүргізді. Барлық бөліктер нормаларға сәйкес келеді.
Комиссия тексерді:
-азық-түлікті сақтау ережелерін;
- өнімдерді өткізу мерзімдерін (сертификаттардың болуы);
- бақылау порциясының болуын;
- тағамның дәмін;
-оқушылардың тамақтануын
Қорытындылар:
1. Асхананың жұмысы Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2020 жылғы 21 желтоқсандағы № ҚР ДСМ-302/2020 бұйрығына сәйкес ұйымдастырылды. "Денсаулық сақтау және білім беру ұйымдарындағы тамақтану стандарттарын, "Білім беру объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар" санитарлық қағидаларын бекіту туралы", ҚР ДСМ 2021 жылғы 5 тамыздағы № ҚР ДСМ-76 бұйрығымен бекітілген (Әділетминистрлігінде 06.08.2021 ж. №23890 тіркелді).
2. Мерзімі өткен өнімдер анықталған жоқ. Бөліктер нормаларға сәйкес келеді.
3. Асханаға әкелінген барлық өнімдерге сапа сертификаттары бар.
4. Тексеру кезінде бұзушылықтар анықталған жоқ.
2022-2023 оқу жылының желтоқсан айына
тамақтану сапасы жөніндегі бракеражды
комиссия жұмысының мониторингі
2022 жылдың желтоқсан айында комиссия мүшелері келіп түскен тамақ өнімдерінің сапасына мониторинг жүргізді.Тамақ дайындау технологиясы, тоңазытқыш жабдығының жарамдылығы, мектеп асханасында азық-түлік пен дайын тағамдарды сақтау мерзімдері мен шарттары сақталған стандартқа сай. Асханаға әкелінген өнімдердің сапасы мен қауіпсіздігі туралы сертификаттар бар. Тексеру кезінде тоңазытқыш жабдықтары жұмыс жасап тұр. Мерзімі өткен өнімдер анықталған жоқ. Жұмыс барысында Комиссия мүшелері бөліктерді(порция) бақылап өлшеуін жүргізді. Барлық бөліктер нормаларға сәйкес келеді.
Комиссия тексерді:
- азық-түлікті сақтау ережелерін;
- өнімдерді өткізу мерзімдерін (сертификаттардың болуы);
- бақылау порциясының болуын;
- тағамның дәмін;
Қорытындылар:
1. Асхананың жұмысы Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2020 жылғы 21 желтоқсандағы № ҚР ДСМ-302/2020 бұйрығына сәйкес ұйымдастырылды. "Денсаулық сақтау және білім беру ұйымдарындағы тамақтану стандарттарын, "Білім беру объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар"санитарлық қағидаларын бекіту туралы", ҚР ДСМ 2021 жылғы 5 тамыздағы № ҚР ДСМ-76 бұйрығымен бекітілген (Әділет министрлігінде 06.08.2021 ж. №23890 тіркелді).
2. Мерзімі өткен өнімдер анықталған жоқ.
3. Бөліктер (порция)нормаларғасәйкескеледі.
2022-2023 оқу жылының қаңтар айына
тамақтану сапасы жөніндегі бракеражды
комиссия жұмысының мониторингі
2023 жылдың қаңтар айында комиссия мүшелері келіп түскен тамақ өнімдерінің сапасына мониторинг жүргізді.Тамақ дайындау технологиясы, тоңазытқыш жабдығының жарамдылығы, мектеп асханасында азық-түлік пен дайын тағамдарды сақтау мерзімдері мен шарттары сақталған стандартқа сай.Асханаға әкелінген өнімдердің сапасы мен қауіпсіздігі туралы сертификаттар бар. Тексеру кезінде тоңазытқыш жабдықтары жұмыс жасап тұр. Мерзімі өткен өнімдер анықталған жоқ. Жұмыс барысында Комиссия мүшелері бөліктерді бақылап өлшеу жүргізді. Барлық бөліктер нормаларға сәйкес келеді.
Комиссия тексерді:
- азық-түлікті сақтау ережелерін;
- өнімдерді өткізу мерзімдерін (сертификаттардыңболуы);
- бақылау порциясының болуын;
- тағамның дәмін;
-оқушылардың тамақтануын
Қорытындылар:
1. Асхананың жұмысы Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2020 жылғы 21 желтоқсандағы № ҚР ДСМ-302/2020 бұйрығына сәйкес ұйымдастырылды. "Денсаулық сақтау және білім беру ұйымдарындағы тамақтану стандарттарын, "Білім беру объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар"санитарлық қағидаларын бекіту туралы", ҚР ДСМ 2021 жылғы 5 тамыздағы № ҚР ДСМ-76 бұйрығымен бекітілген (Әділет министрлігінде 06.08.2021 ж. №23890 тіркелді).
2. Мерзімі өткен өнімдер анықталған жоқ. Бөліктер нормаларға сәйкес келеді.
3. Асханаға әкелінген барлық өнімдерге сапа сертификаттары бар.
4. Тексеру кезінде бұзушылықтар анықталған жоқ.